Onderwijs en opvang

Het dagelijks leven van jonge kinderen zit al snel vol verschillende activiteiten. Naar school, samen spelen, even naar buiten, naar de opvang of oppas, boodschappen doen, familie bezoek of een uitje. Kinderen ontwikkelen zich, door de prikkels die zij waarnemen, te verwerken. Het ene kind lukt dat makkelijker dan de ander.

Wil je meer weten over (zintuiglijke) prikkelverwerking en wat je kunt doen om kinderen te helpen bij het verwerken van allerlei prikkels op een dag?

In een workshop/training “Prikkels bijten niet” (Over zintuiglijke prikkelverwerking) kom je hier van alles over te weten:

  • Wat (zintuiglijke) prikkelverwerking is en waarom kinderen (en volwassenen) zo anders op dezelfde prikkels kunnen reageren.
  • Wat onderprikkeling en overprikkeling is en hoe je dit kunt herkennen bij jezelf en/of je kind(eren) en wat je ermee kunt doen.
  • Welke rol slapen, spelen en bewegen heeft en hoe je spelenderwijs kunt zorgen voor rust- en ontlaadmomenten.
  • Deze training is in te zetten voor leerkrachten en pedagogisch medewerkers op een studiedag of als workshop op een ouder-informatieavond.

In een workshop “Pauzeknopjes aan!” (Anders omgaan met prikkelverwerking) gaan we aan de slag met energetische tips en tools voor meer gemak en ontspanning.

  • Je krijgt informatie over het ontvangen van prikkels en hoe het komt dat jij of je kind(eren) hier zo moe, druk, boos of gefrustreerd van kunnen raken. En waarom niet iedereen daar evenveel “last” van heeft.
  • Welke capaciteiten en kwaliteiten je hebt en hoe je die vóór je in plaats van tégen je kunt inzetten.
  • Je leert een aantal energetische tools die je in kunt zetten om prikkels makkelijker te ontvangen of los te laten.
  • Je leert een aantal ontspanningsspelletjes
  • Je leert een aantal Access Bars punten
  • Deze workshop is voor kinderen en volwassenen (ouders, pedagogisch medewerkers en leerkrachten)

Voldoende rust en ontlaadmomenten zorgen ervoor dat kinderen het geleerde kunnen verwerken en verankeren en helpt ze om weer bij zichzelf te komen.

Boek een workshop voor je studiedag op locatie of een informatieavond met ouders! susanne@suecoaching.nl 

.

Dat is interessant!

Ben je nieuwsgierig geworden en zou je wel wat meer willen weten over prikkelverwerking?

Ik vertel je graag over de mogelijkheden voor ouders, leerkrachten, pedagogisch medewerkers en de kinderen in jouw organisatie!

Susanne Snoeij
06 14876096
susanne@suecoaching.nl

Relax bingo

Spelenderwijs meer rust in huis of in je groep? Download hier de Relax bingo! Je ontvangt 8 afwisselende spelletjes om samen met je kind of in de groep uit te proberen.

Sommige spelletjes zijn rustig en heerlijk ontspannen; fijn om tussendoor wat rust in de dag te brengen of fijn vlak voor het slapen gaan. Andere spelletjes zijn activerend en laten je kind lekker bewegen; een effectieve manier om te ontladen!

Ontdek spelenderwijs wat voor jou en je kind of groep werkt.

Relax spelletjes om samen te ontspannen en ontladen

Wil je het meteen uitproberen? Download hier de Relax bingo en je kunt meteen aan de slag met deze ontspannende spelideeën!

Ouders & kinderen

Als jezelf, ben jij het leukst!

Gun je jouw kind wat meer gemak met prikkelverwerking?

Kinderen leven vol overgave en af en toe kan dat best intens zijn. Ze vangen in het dagelijks leven een heleboel prikkels op. En soms wordt het ook wel eens te veel…

Het liefst zie je je kind ontspannen en blij. Dus wat doe je als het even te veel voor ze wordt?

Nieuwsgierig naar hoe je je kind kunt helpen bij het verwerken van prikkels? En hoe ze kunnen ontladen om weer op te laden?

Leerkrachten

Hey duizendpoot!

Ben jij met van alles tegelijk bezig, sta je voor iedereen klaar, maar vergeet je af en toe jezelf?

Wil jij zelfverzekerd en ontspannen voor de groep kunnen staan door je leerkrachtvaardigheden uit te breiden? Zodat je overzicht kunt houden in de hectiek én je aan het eind van de dag nog genoeg energie overhoudt voor je gezin en jezelf?

Wil jij weer met plezier, vanuit jouw kern les geven?
Kijk wat er mogelijk is!

Scholen & kinderopvang

Prikkels bijten niet!

Wat is prikkelverwerking eigenlijk?
Welke rol spelen zintuigen, hersenen en de omgeving bij zintuiglijke prikkelverwerking? En bestaat er zoiets als een prikkelfilter?

Hoe kan het dat kinderen zo verschillend reageren op dezelfde prikkels en hoe kun je kinderen helpen om prikkels makkelijker te verwerken?

Studiedag of informatieavond?
(Naschoolse) activiteit voor kinderen?

Vraag naar de mogelijkheden voor een workshop over prikkelverwerking of het leren van Access Bars op school!

Wil je weten wat anderen hebben ervaren?

Zodra je kennis maakt met Susanne voel je je relaxed worden. Ik wist niet wat ik van de behandeling moest verwachten, maar ik ging heerlijk ontspannen en met ruimte in mijn hoofd weer naar huis. Aanrader!

Na een heftige periode van verdriet in mijn gezin bracht de access bars behandeling rust, verwerking en ruimte voor meer blijdschap en gemak bij ons thuis. Ik kan alleen maar met dankbaarheid en verwondering terugkijken op wat het ons heeft gebracht en nog steeds brengt. Mooiste cadeautje wat ik ooit mezelf gegeven heb.

Bij Susanne voel je je gelijk vertrouwd. Ze straalt rust uit en kan heel goed luisteren. Ze stelt vragen waardoor je aan het denken wordt gezet. Dit doet ze natuurlijk en zonder een oordeel te geven. Ze geeft je vertrouwen in jezelf en viert samen met je de successen. Positief, krachtig en sensitief.

Tijdens mijn burn-out had ik slaapproblemen, geen eetlust en was ik somber. Mijn hoofd kon niet stoppen met denken of piekeren. Tijdens de Bars behandeling zag ik allerlei kleuren en barstte ik ook een paar keer in tranen uit. Die avond heb ik voor het eerst zonder slaapmiddel een hele nacht geslapen. Ik stopte met piekeren en de dagelijkse huilbuien namen af. Het heeft mij enorm geholpen om weer te herstellen.

Susanne weet een goede balans te vinden tussen luisteren en je aan het denken zetten. Precies wat je nodig hebt. Met de ondersteuning van de bars-behandeling (wat je ook eerst kan doen) en door mijn verhaal eruit te gooien ontstaat er ruimte om weer tot nieuwe inzichten te komen.